Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτει να φτιάξετε μια δροσερή και εύκολη κρέμα με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση, στην οποία μπορούμε να βάλουμε ό,τι χυμό μας αρέσει, αρκεί να είναι έντονος σε χρώμα για να επιτύχουμε το εφέ της διχρωμίας.
Η συνταγή της Ντίνας Νικολάου είναι πεντανόστιμη και θέλει μόνο λίγα λεπτά για να την ετοιμάσουμε, αλλά θα χρειαστεί να έχουμε λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει.
Είναι η ιδανική συνταγή εάν περιμένουμε επισκέπτες και θέλουμε να φτιάξουμε κάτι για να τους κεράσουμε.
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 10΄
Αναμονή: 3 ώρες
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα πορτοκάλι
700 ml χυμό πορτοκάλι
110 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
Για την κρέμα βανίλια
500 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
110 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
1 πορτοκάλι ακέρωτο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα πορτοκάλι
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα με το σύρμα τον κρύο χυμό και το κορν φλάουρ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μεταφέρουμε το σκεύος στη φωτιά για 6΄-8΄, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την εστία και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Κρέμα βανίλια
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ και να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια, και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄, μέχρι να δέσει η κρέμα.
ΣΤΗΣΙΜΟ
Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Μεταφέρουμε τις δύο κρέμες σε δύο κανάτες και τις αδειάζουμε σε μικρές δόσεις εναλλάξ μέσα στη φόρμα. Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη –να εφάπτεται στη επιφάνεια της κρέμας– και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζουμε την κρέμα σε μια πιατέλα και τη στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού.
Πηγή: Hello!Cuisine