Το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια δροσερή γρανίτα. Κι αυτή εδώ, με ροδάκινο και μάνγκο, είναι η καλύτερη που έχετε φάει ποτέ!
Οι γρανίτες είναι η πιο απλή εκδοχή του παγωτού που μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρέσκα φρούτα, ζάχαρη και λίγο χρόνο για να προλάβει η γρανίτα σας να παγώσει και να την απολαύσετε.
Υλικά:
2 ροδάκινα κομμένα σε κομμάτια
1 φλ. μάνγκο κομμένο σε κομμάτια
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για 30΄.
Μόλις βγάζουν τα ροδάκινα τα υγρά τους, τα πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να λιώσουν και μεταφέρουμε τον πολτό στο multi. Προσθέτουμε το μάνγκο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Σε μερικές ώρες θα είναι έτοιμα!
Photos: Istock