Μια μακαρονάδα με την ιταλική φινέτσα των spaghetti και όλη την ελληνική γεύση που χαρίζουν το τσίπουρο και η κάπαρη.

H ιταλική κουζίνα μοιάζει πολύ με την ελληνική. Η δική μας παραλλαγή ενός εύκολου καλοκαιρινού spaghetti θέλει τσίπουρο αντί για κρασί, κάπαρη για έξτρα πικάντικη γεύση και πεκορίνο Αμφιλοχίας αντί για την παραδοσιακή ιταλική παρμεζάνα.

Φανταστικά spaghetti με την πικάντικη γεύση της κάπαρης, τσίπουρο και τριμμένο πεκορίνο. Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια, αν και είναι υπέροχη και σκέτη.

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
500 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά)
200 γρ. κάπαρη
1/2 ποτήρι τσίπουρο
500 γρ. σπαγγέτι
5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ακακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, για 8΄ περίπου να γίνουν al dente.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας για 2-3΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση (αν χρησιμοποιούμε) κι ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο και ρίχνουμε την κάπαρη, αφού προηγουμένως την έχουμε ξεπλύνει καλά να ξαρμυρίσει. Στη συνέχεια σβήνουμε με το τσίπουρο κι αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄, μέχρι να ετοιμαστούν τα μακαρόνια.

Μόλις τα spaghetti μας γίνουν al dente, παίρνουμε λίγα-λίγα με την ειδική πιρούνα και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάνε τα ντοματίνια και η κάπαρη παντού και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    spaghetti
    Η ντομάτα δίνει περισσότερη φρεσκάδα στα spaghetti και κάνει το πιάτο πιο καλοκαιρινό.

    Photo credits: istock

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ