Συνταγή: Η σημερινή πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή. 

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας έχει την τέλεια συνταγή για γρήγορη πίτα με ζαμπόν και τυρί. Κατάλληλη για ορεκτικό αλλά και κυρίως με τη συνοδεία σαλάτας. Μπορείτε να την φτιάξετε σε τηγάνι ή και στο φούρνο.

Υλικά:

Για το ζυμάρι:

250 γρ. κίτρινο αλεύρι

50 γρ. γιαούρτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το άνοιγμα των φύλλων:

Κόρν φλάουερ

Για τη γέμιση:

200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο 

3-4 φέτες ζαμπόν 

3 φέτες μπέικον

1 ντομάτα χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια

Συνταγή: Η σημερινή πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή
Συνταγή: Η σημερινή πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή. 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις.

 Aδειάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. 

Μόλις είναι έτοιμο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Κόβουμε το ζυμάρι, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, σε ένα μπαλάκι 250 γρ. και σε ένα μπαλάκι όσο βγει. 

Παίρνουμε το ζυμάρι των 250 γρ., ρίχνουμε κόρν φλάουερ στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα διαστάσεων 34 εκ.. 

Το βάζουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 34 εκ. εξίσου, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε από πάνω το τυρί, το ζαμπόν, το μπέικον και τη ντομάτα.

Ανοίγουμε το άλλο ζυμάρι όπως ανοίξαμε και το πρώτο ζυμάρι, στο ίδιο σχήμα και το τοποθετούμε από πάνω από τη ντομάτα. 

Κλείνουμε τις άκρες, χαράζουμε με ένα ίσιο μαχαίρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ