Η φανταστική γέμιση αυτής της κοτόπιτας την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες.
Στη συγκεκριμένη πίτα δεν μας νοιάζει να φτιάξουμε χειροποίητο φύλλο. Αντίθετα, ένα αγοραστό φύλλο κουρού είναι ιδανικό, για να συγκρατήσει την πλούσια κρέμα αυτής της κοτόπιτας και να της δώσει το τραγανό στοιχείο που χρειάζεται για να απογειωθεί σε γεύση.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κουρού
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φλ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό κομμένο σε καρέ
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
1 κ.γ. κάρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. γάλα
2 αβγά
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2΄-3΄ το κρεμμύδι με το πράσο, να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄, να μαραθούν. Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια, σοτάροντας πάντα σε δυνατή φωτιά για να μη βγάλουν τα υγρά τους στη γέμιση.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς, να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κάρι, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Μόλις σοταριστούν καλά όλα τα υλικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά, και περιχύνουμε με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει η γέμιση να δένει. Προσθέτουμε ένα αβγό, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και τελειώνουμε με τα δύο τυριά, κεφαλοτύρι και κασέρι.
Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κι απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο κουρού. Το αλείφουμε παντού με ελαιόλαδο, μέχρι τις άκρες, και αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση, φροντίζοντας να αφήσουμε 1-2 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες. Την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, πατώντας καλά στα τελειώματα να κλείσει η πίτα.
Χτυπάμε το αβγό με 1 κ.σ. νερό και με αυτό το μείγμα αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας για να ροδίσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεροψηθεί το φύλλο. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Photo credits: istock