Συνταγή: Το κυριακάτικο φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια και θα λατρέψουν όλοι.

Δοκιμάστε να φτιάξετε το κοτόπουλο με αυτόν τον τρόπο και δεν θα το αλλάξετε ποτέ. Νόστιμο εύκολο και πεντανόστιμο κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας τραπέζι αλλά και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

συνταγή

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2-3 κλωνάρια θυμάρι

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

400 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζ. λευκό κρασί

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κιλό πατάτες

200 γραμμ. κεφαλοτύρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε φαρδιά, αντικολλητική κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας απ’ όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματά τους και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ντοματίνια. Τα πιέζουμε με το πιρούνι να σπάσουν και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε γάστρα. Γύρω-γύρω ρίχνουμε τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τυχόν κομματάκια απ’ το κοτόπουλο που έχουν κολλήσει στον πάτο, γιατί αυτά θα δώσουν στο φαγητό έξτρα γεύση.

Προσθέτουμε στη γάστρα το χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κομμάτια απ’ το κεφαλοτύρι.

Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, στον αέρα, για 1 ώρα και 20΄, να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Συνταγή

Photo credit: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ