Από την Πέμπτη (20/1) κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV η νέα σειρά μαγειρικής, σε επιλεκτική έκδοση, με τίτλο “ΚΡΗΤΗ Μάνα Γη”.
Η κουζίνα της μακροζωίας με αυθεντικές συνταγές και μυστικά από την ευλογημένη γη της Κρήτης, το νησί της απαράμιλλης ομορφιάς, της αφθονίας, της παράδοσης και του… «Σασμού».
Οι συνταγές της Κρήτης με το 7ΜΕΡΕΣ TV σε 3 πολυτελείς τόμους με πάνω από 100 συνταγές.
Μια συλλογή που θα κρατήσετε για πάντα!
Ο 1ος τόμος κυκλοφορεί από σήμερα 20/01 στα περίπτερα.
Παρακατώ θα δούμε τη συνταγή μας για Κρητικές Μυζιθρόπιτες.
Προετοιµασία: 25 λεπτά
Ψήσιµο: 25 λεπτά
Μερίδες: 5
Βαθµός δυσκολίας: Μέτρια
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέµιση
• 500 γρ. µυζήθρα
• δυόσµο ψιλοκοµµένο
• 3 αβγά
Για τη ζύµη
• 500 γρ. αλεύρι
• µία πρέζα αλάτι
• χυµό από ½ λεµόνι
• λίγο λάδι + επιπλέον για το τηγάνισµα
• νερό χλιαρό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κοσκινίζουµε σε µπολ το αλεύρι και ανοίγουµε στο κέντρο µια λακκούβα όπου ρίχνουµε το αλάτι, το χυµό λεµονιού και λίγο λάδι. Προσθέτουµε σταδιακά χλιαρό νερό, δουλεύοντας το µείγµα µε τα χέρια, µέχρι να αποκτήσουµε µια µέτρια ζύµη. Τη σκεπάζουµε και την αφήνουµε να ξεκουραστεί.
• Ανακατεύουµε καλά σε ένα µπολ µε πιρούνι τη µυζήθρα (η σφακιανή µυζήθρα είναι ολόπαχη και λίγο αψιά), το δυόσµο και τα αβγά. Αν θεωρήσουµε ότι το µείγµα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουµε ένα αβγό ακόµα.
• Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο και χρησιµοποιώντας ως κουπ πατ ένα πιατάκι του καφέ το κόβουµε σε δίσκους. Βάζουµε στο κέντρο ενός δίσκου 1 κ.γ. γέµιση κλείνουµε µε ένα δεύτερο δίσκο πιέζοντας τη ζύµη γύρω γύρω να κολλήσει. Εναλλακτικά κλείνουµε τα πιτάκια σε µισοφέγγαρο. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τηγανίζουµε τις µυζηθρόπιτες σε καυτό λάδι µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
TIP: Οι σφακιανές µυζηθρόπιτες τρώγονται ζεστές, συνήθως µετά το φαγητό, ενώ συχνά γαρνίρονται µε µέλι.
Ο κάθε τόμος κυκλοφορεί στην προνομιακή τιμή των 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό (προαιρετικά)