Όλη η γεύση του καλοκαιριού χωρά στα ζουμερά ροδάκινα, που γίνονται η βάση για ένα απολαυστικό και υγιεινό πρωινό.

Έχουμε συνηθίσει να ψήνουμε τα κυδώνια ή τα μήλα -γενικώς, τα πιο σκληρά φρούτα του χειμώνα. Κι όμως, τα ζουμερά ροδάκινα είναι απίθανα ψητά, καθώς η θερμότητα απελευθερώνει όλη τους τη γεύση. Χρησιμοποιήστε τα σε ένα υγιεινό πρωινό με γιαούρτι και βρώμη και θα το απογειώσετε.

Υλικά:

4 σφιχτά ροδάκινα
2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερι, βερίκοκα, κ.λπ.)
1/2 φλ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. ξινόγαλα
1/4 φλ. ζάχαρη

ροδάκινα
H βάση της συνταγής είναι τα ψητά ροδάκινα. Αν θέλετε, μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα απλό τυρί cottage και λίγο μέλι για έξτρα γλυκάδα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει και, πριν κάψει, ρίχνουμε μέσα τη βρώμη και τα δημητριακά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε την κανέλα και τα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι. Βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει και ακουμπάμε μέσα τα ροδάκινα απ’ την πλευρά της σάρκας, πιέζοντας ελαφρά για να πάρουν χρώμα.

Τα γυρνάμε να ψηθούν κι από την άλλη και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τη ζάχαρη άχνη. Τα γυρνάμε άλλη μια φορά με τη σάρκα στο τηγάνι να καραμελώσουν και τα βγάζουμε απ’ τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα πασπαλίζοντας με το μείγμα δημητριακών και βρώμης. Στο μίξερ χειρός ή στο multi χτυπάμε το γιαούρτι με το ξινόγαλα και τη ζάχαρη να ενωθούν και να αφρατέψουν. Αφήνουμε κουταλιές απ’ την κρέμα πάνω στα ροδάκινα και τα απολαμβάνουμε.

    ροδάκινα
    Η καραμελωμένη βρώμη δίνει στο πιάτο το τραγανό στοιχείο που χρειάζεται.

    Photos: Istock

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ