Ένα φανταστικό και δροσιστικό sorbet λεμονιού για τα ζεστά απογεύματα που έρχονται!
Μοιάζει με μια απλή γρανίτα λεμονιού αλλά το άρωμα του φρέσκου δυόσμου κάνει αυτό το sorbet ακόμη πιο καλοκαιρινό και φινετσάτο. Πέρα από μια δροσερή απόλαυση για όλες τις ώρες, αποτελεί ιδανικό επιδόρπιο για ένα πλούσιο γεύμα.
Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη
250 ml χυμό λεμονιού (περίπου 6-8 λεμόνια)
5-6 φύλλα βασιλικού
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με 750 ml κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 2-3΄ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα φύλλα του βασιλικού. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Με μια κουτάλα αφαιρούμε το βασιλικό και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε για 2-3΄ ώρες στην κατάψυξη.
Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην “πετρώσει” και το ξαναπαγώνουμε.
Ιδανικό σερβίρισμα για ένα γεύμα ή δείπνο, μέσα σε άδειες λεμονόκουπες, γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Photo credits: istock