Οι ψαροκροκέτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι. Κι εμείς σας δίνουμε την καλύτερη εκδοχή τους.
Οι περισσότεροι έχουμε πάντα στην κατάψυξη ένα κουτί ψαροκροκέτες για μια ώρα ανάγκης, όταν δεν θα υπάρχει φαγητό στο σπίτι και θα χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο, εύκολο και… θαλασσινό. Τα παιδιά συνήθως προτιμούν να τρώνε έτσι το ψάρι τους, οπότε γιατί να μην τους το δώσουμε στη σπιτική εκδοχή του;
Οι χειροποίητες ψαροκροκέτες είναι πολύ πιο γευστικές και υγιεινές από τις έτοιμες και μπορείτε να τις φτιάξετε σε ποσότητα και να τις κρατήσετε στην κατάψυξη, ακριβώς όπως τις αγοραστές.
Υλικά:
1 κιλό φιλέτο γλώσσας ή μπακαλιάρου
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
2 αβγά χτυπημένα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 παξιμάδια κρίθινα τριμμένα
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο και το κύμινο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία να καβουρντιστούν και να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο γουδί και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε στο multi τα παξιμάδια να γίνουν τρίμματα και προσθέτουμε τα κοπανισμένα μπαχαρικά, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αβγά και σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι.
Πλένουμε καλά το ψάρι, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. Το κόβουμε σε λωρίδες και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στη συνέχεια από το τριμμένο παξιμάδι.
Τηγανίζουμε σε άφθονο, καυτό σπορέλαιο και τις γυρνάμε να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.