Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του delivery είναι το τηγανητό, τραγανό κοτόπουλο. Η σπιτική του εκδοχή είναι ακόμη καλύτερη!
Το μυστικό του παναρισμένου κοτόπουλου είναι η τραγανή κρούστα. Κι αυτή εδώ είναι σούπερ γευστική, αφού φτιάχνεται από τριμμένο παξιμάδι, αμύγδαλα και μπόλικα μπαχαρικά. Το καλύτερο κομμάτι, δε, είναι ότι δεν χρειάζεται τηγάνισμα, αλλά ψήνεται πανεύκολα και πολύ πιο υγιεινά, στο φούρνο.
Υλικά:
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. γιαούρτι σταγγιστό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 φλ. αμυγδαλόψιχα
2 παξιμάδια ολικής άλεσης
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Τα χτυπάμε καλά με ένα βαρύ αντικείμενο, να λεπτύνουν αρκετά και να ανοίξουν. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, να καλυφθεί το κοτόπουλο απ’ τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή, ιδανικά, αποβραδίς.
Χτυπάμε στο multi τα παξιμάδια να γίνουν τρίμματα. Τα αδειάζουμε σε ένα δίσκο και κάνουμε το ίδιο με την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη και λίγο αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε με τα χέρια.
Παίρνουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε απ’ τα τρίμματα, πιέζοντας να καλυφθούν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 15΄-20΄ από κάθε πλευρά, να κάνουν μια τραγανή κρούστα. Σερβίρουμε με κέτσαπ ή μουστάρδα.
Photo credits: istock