Με το κρύο συνηθίζουμε να τρώμε σούπες για να ζεσταθούμε, εάν κάνουμε και διατροφή, τότε αυτή η βελουτέ μανιταρόσουπα είναι ότι πρέπει.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη και με ελάχιστες θερμίδες και σίγουρα εάν την φτιάξεις μια φορά, τότε θα… κολλήσεις.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
1 συσκευασία μανιτάρια καθαρισμένα χωρίς το κοτσάνι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, όπου ανακατεύουμε με το ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε το σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη μεγάλη κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με σοταρισμένα μανιτάρια και μαϊντανό ή μικρά κρουτόν.
Η παραπάνω συνταγή έχει μόλις 139 θερμίδες (ένα βαθύ πιάτο)