Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι μας σκεφτόμαστε πρωτότυπες συνταγές και λιχουδιές που θα εντυπωσιάσουν φίλους και γνωστούς στο γιορτινό τραπέζι. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα πιο λαχταριστά τρουφάκια από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!
Γρήγορα και πανεύκολα τρουφάκια που θα σας λύσουν τα χέρια. Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει τρουφάκια με μπισκότα κανέλας και τζίντζερ που θα εντυπωσιάσουν όλους!
#tsoulotip: Αφήνουμε τη λευκή σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς, για να μη μας λιώσει το μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μπισκότα κανέλας
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
Τριμμένη κανέλα
Φτιάξτε πανεύκολα τα πιο λαχταριστά τρουφάκια από τον κορυφαίο Έλληνα σεφ Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, την κανέλα, το τζίντζερ και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20-25 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, για 10 λεπτά.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Βουτάμε τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα, τσιμπώντας τα με ένα ξυλάκι. Αφαιρούμε με προσοχή με το ξυλάκι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές στο giorgostsoulis.com