Τάρτα γράβιερας

Βάση τάρτας

400γρ. αλεύρι

40γρ. Κριθαροκουλουρα αλεσμενη

130ml ηλιέλαια

1 αυγό

1 πρεζα αλάτι

50γρ. Ζάχαρη


Γέμιση

75γρ. Αλεύρι

75γρ. Βιτάμ η βούτυρο ότι έχει ο καθενας

750ml γάλα

150γρ γραβιέρα κρητης

1 αυγό

1 πρεζα αλάτι

1 κ.γ. μπουκοβο

Αρχικα θέλω να σας συμβουλέυσω να κρατήσετε την βάση για την τάρτα γιατί με αυτή την βάση θα φτιάξουμε και άλλες παρασκευες στην πορεία. 

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μπασινα μέχρι να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα

Στην συνέχεια απλώνουμε σε μια βάση τάρτας το μίγμα και χτίζουμε με φροντίδα τον χώρο που θα υποδεχθεί την γέμιση μας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 10’ στους 170 βαθμούς

Όσο ψήνεται η τάρτα κάνουμε ένα ρου τι είναι όμως το ρου; Είναι μια βάση για διαφορες γεμίσεις που μπορούμε να φτιάξουμε για πιτες τάρτες η ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο καθένας επίσης είναι η βάση για την γνωστή σε όλους μπεσαμέλ.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, σωτάρουμε ελαφρά το βούτυρο με το αλεύρι για 3 λεπτάκια και εδώ έρχεται ένα μεγάλο ζήτημα άλλος λέει ζεστο γάλα μέσα στο μίγμα και άλλος λέει το μίγμα μέσα στο ζεστο γάλα, εγω σκεφτόμενος με κριτήριο ότι θέλω να φτιάξει αυτή την συνταγή ο φοιτητής που περασε φέτος στην Κομοτηνή δοκίμασα την μέθοδο του τεμπέλη και έριξα κρυο το γάλα και αν το ανακατέψετε καλά με ένα συρμα θα δείτε ότι θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Όταν θα εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες σημάδι ότι έχει φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την γραβιέρα για περισσότερη ένταση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο καπνιστό η αρωματικό τυρι.

Προσθέτουμε το μπουκοβο ( προαιρετικά ) Και ένα αυγό.

Το αφηνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και γεμίζουμε την τάρτα μας

Ψήνουμε στον φουρνο για 25’ περίπου στους 180 μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαμενο χρώμα.

www.instagram.com/orfanos_g/

Φωτογραφίες: ps_leni

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ