Μπορεί ο χειμώνας να μας κρατά μακρυά από τη θάλασσα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να μας κρατά μακρυά και από τις γεύσεις της. Τα ελαφριά θαλασσινά snaks είναι πάντα μια ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά αποτελούν επίσης και άψογα ορεκτικά που εντυπωσιάζουν με την εμφάνιση και τη νοστιμιά τους.

Ταρτάρ βασιλικού καβουριού

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

• 180 γρ. ψίχα βασιλικού

καβουριού

• 50 γρ. σπιτική μαγιονέζα

• 1 κ.σ. sriracha sauce (καυτερή σάλτσα)

Για τη σαλάτα με φύτρες

• Διάφορες φύτρες (π.χ., σκόρδου και παντζαριού) και microgreens της αρεσκείας σας

• Λίγο ελαιόλαδο

• Λίγο χυμό λάιμ

Για τη σάλτσα

• 30 ml σάλτσα σόγιας

• 20 ml γλυκιά σάλτσα σόγιας

• 10 ml ξίδι ρυζιού

• 5 ml λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόψτε τις φύτρες σε μια μπασίνα. Περιχύστε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό λάιμ και ανακατέψτε την πολύ καλά.

2. Ανακατέψτε την ψίχα βασιλικού καβουριού με τη μαγιονέζα και τη sriracha sauce. Βάλτε ένα τσέρκι σε ένα πιάτο –κατά προτίμηση βαθύ– και απλώστε εκεί το μείγμα. Στρώστε από πάνω τη σαλάτα με τις φύτρες. Αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και προσθέστε τα στο πιάτο. Αφαιρέστε με προσοχή το τσέρκι και σερβίρετε το ταρτάρ.

θάλασσα
Crispy-skin σολομός με γλυκόξινη σάλτσα & φασολάκια ενταμάμε με μάγκο

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τον crispy-skin σολομό

• 4 φιλέτα φρέσκου σολομού (200 γρ. το καθένα)

• 20 ml ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Λευκό πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

• 200 γρ. φασόλια ενταμάμε

• 250 γρ. σύγκλινο Μάνης

• 1 μικρό φρέσκο μάγκο

• Χρωματιστές πιπεριές (από μία μικρή σε κάθε χρώμα)

• 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

• 50 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι

• 20 ml χυμό από φρέσκο λάιμ

Για τη σάλτσα

• 400 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

• 150 γρ. γλυκιά σάλτσα σόγιας

• 100 γρ. χυμό ντομάτας

• 1 πιπεριά τσίλι

• 2 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γαρνιτούρα

1. Ρίξτε τα φασόλια ενταμάμε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και βράστε τα για 3 λεπτά περίπου. Σουρώστε τα και ξεπλύντε τα με κρύο νερό. Κόψτε σε κυβάκια (μικρά μπρινουάζ) το σύγκλινο Μάνης και σοτάρετέ το σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας. Αφήστε το να κρυώσει.

2. Καθαρίστε το μάνγκο και τις χρωματιστές πιπεριές και ψιλοκόψτε τα κατά τον ίδιο τρόπο (μικρά μπρινουάζ). Αναμείξτε σε μια μπασίνα τα φασολάκια ενταμάμε, το μάνγκο, τις χρωματιστές πιπεριές και το σύγκλινο. Προσθέστε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το χυμό λάιμ και το δυόσμο, ψιλοκομμένο, και ανακατέψτε καλά.

Σάλτσα

  1. Ενώστε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού με το χυμό ντομάτας και σιγοβράστε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίξτε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο, ψιλοκομμένο, και αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και σουρώστε την.

Σολομός

1. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού. Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, ροδίστε ομοιόμορφα το ψάρι και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε το σολομό σε ένα ταψάκι και ψήστε τον στο φούρνο στους 180οC για 7 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ