Αν θες να φας κάτι εύκολο και νόστιμο τότε τα τηγανόψωμα Εύβοιας είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Ο Γιώργος Τσούλης μας δίνει την συνταγή, η οποία είναι πολύ γρήγορη.
ΥΛΙΚΑ
8 γρ. μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
300 ml νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
Για το γαρνίρισμα:
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
400 γρ. φέτα
2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 6, ανοίγουμε με τα χέρια μας την κάθε ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και την τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Τοποθετούμε τα τηγανόψωμα σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν.
Μοιράζουμε πάνω από κάθε τηγανόψωμο, τη ντομάτα, τη φέτα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Σερβίρουμε.