Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και το κρέας έχει την τιμητική του είτε στην ψησταριά είτε στoν φούρνο. Εσείς που δεν θα φάτε σε κάποια ταβέρνα και μπείτε στην διαδικασία να ψήσετε στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε το κρέας σας να είναι καλοψημένο.
Όλοι παινεύονται ότι ξέρουν να ψήνουν, αλλά στην πραγματικότητα γίνονται κάποια λαθάκια, τα οποία μπορείτε ν’ αποφύγετε με τα παρακάτω tips.
- Πριν βάλουμε το κρέας μας στα κάρβουνα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα το βοηθήσει να ψηθεί καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο.
- Εάν μαρινάρετε το κρέας μην του βάλετε αλάτι. Το αλάτι καλό είναι να το βάλετε λίγο πριν το βγάλετε από την ψησταριά. Εάν βάλετε αλάτι πριν το ψήσετε, τότε το κρέας θα βγει στεγνό.
- Εάν τα κάρβουνα πάρουν φωτιά μην ρίξετε νερό. Προτιμήστε να ρίξετε στα κάρβουνα χοντρό αλάτι μέχρι να σβήσουν οι φλόγες ή να ραντίσετε με κόκκινο κρασί το κρέας.
- Στην μαρινάδα καλό είναι να χρησιμοποιούμε όξινα όπως λεμόνι, πορτοκάλι, τα οποία ελευθερώνουν τις πρωτεΐνες και κάνουν το κρέας μας μαλακό στο ψήσιμο.
Αυτά είναι μερικά έξυπνα tips έτσι ώστε το κρέας μας να είναι ζουμερό και καλοψημένο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, TIPS
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ