Η Τζένη Μπαλατσινού προετοιμάζεται για τις γιορτινές ημέρες και ετοιμάζει λιχουδιές για τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Το βράδυ του Σαββάτου ετοίμασε το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της ακολούθους μέσα από ένα insta story στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό κέικ καραμέλας το οποίο είναι ιδανικό για κέρασμα κατά τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας έχουν έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα καθώς ο γιος τους γίνεται ανήμερα των Χριστουγέννων ενός έτους.
Δείτε τη συνταγή για ένα εύκολο κέικ καραμέλας ακολούθως:
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
400 γρ. dulce de leche, 4 αβγά, μέτρια 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το frosting
90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. dulce de leche, 170 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη καραμέλας
200 γρ. dulce de leche, 1 κ.σ. γάλα
Για το σερβίρισμα
αλάτι, χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά επιπλέον. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα 10×30 εκ. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Για το frosting.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το dulce de leche, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.Αφήνουμε στην άκρη.
Για την επικάλυψη καραμέλας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το dulce de leche, το γάλα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ και μετά την καραμέλα.Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.