40 τμχ. ⁄ 50΄ ⁄ 5 ώρες ⁄ Εύκολη
Υλικά
•
375 γρ. κουβερτούρα
γάλακτος
•
25 γρ. κουβερτούρα
•
25 γρ. ταχίνι
•
240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
•
15 γρ. Grand Marnier
Για την επικάλυψη
•
150 γρ. κακάο σκόνη
•
250 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας και προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και, όσο είναι ζεστή, τη ρίχνουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με τις κουβερτούρες ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλκοόλ ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου. Όταν σταθεροποιηθεί αρκετά, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 50΄ ακόμη.
Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα ταψί. Λιώνουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε χαμηλή θερμοκρασία είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αλείφουμε τα σοκολατένια μπαλάκια με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα ρολάρουμε στο κακάο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Αφήνουμε λίγη ώρα τις τρούφες μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο Hello Cuisine!