Η τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο είναι ότι καλύτερο για όσους βαριούνται ν’ ανοίξουν φύλλο ή θέλουν να το αποφύγουν για λόγους διατροφής.
Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι είναι πανεύκολη και πάνω απ’ όλα γευστική. Ένα σνακ που μπορείτε να φάτε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Τυρόπιτα ΥΛΙΚΑ
600 γρ. τυρί φέτα (επίσης μπορείτε 300 γρ. φέτα + 300 γρ. ανθότυρο)
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼-½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1-1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε τη φέτα (ή τη φέτα και το ανθότυρο) με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει (κρατήστε 1 κ.γ για το τέλος) και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν τα υλικά μας γίνουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά, αναδεύοντας με σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας ταψάκι βουτυρωμένο και προσθέτουεμ από πάνω λίγο φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45-50 περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.