Η πιο εύκολη τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά και έτοιμη σε δέκα μόλις λεπτά.
Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σε μια τυρόπιτα; Η απάντηση είναι … ελάχιστοι.
Εάν είστε λάτρεις της τυρόπιτας και θέλετε να την φάτε ζεστή-ζεστή μέσα σε μόνο λίγα λεπτά, τότε αυτή η συνταγή είναι αυτό που θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγετε μια τρύπα στη μέση.
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά.
Τέλος. το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.