Η τυρόπιτα με γιαούρτι είναι μια εύκολη συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η συγκεκριμένη συνταγή για τυρόπιτα έχει λίγα υλικά, είναι έτοιμη μέσα σε 9 λεπτά και το κυριότερο είναι ότι έχει λίγες θερμίδες.

τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ

200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
400γρ. φέτα
200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 κούπα γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι, καθόλου αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα.
Δεν αγχωνόμαστε που το μείγμα είναι σφιχτό.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, και όλα τα υλικά θα ενωθούν.
Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια, και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.
Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).
Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί.
Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.
Βγάζουμε από το φούρνο την τυρόπιτά μας και αφήνουμε να κρυώσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ