Μετράμε αντίστροφα για τον ερχομό του 2022 και φυσικά βρισκόμαστε σε πυρετό προετοιμασίων για τα γιορτινά τραπέζια.
Γι’ αυτό είτε είσαι κελεσμένη, είτε έχεις εσύ καλεσμένους στο σπίτι, αυτή η συνταγή βασιλόπιτας είναι η καλύτερη λύση.
Δεν χρειάζεται αρκετή ώρα προετοιμασίας, θέλει λίγα υλικά και το κυριότερο… δεν θέλει μίξερ.
Ας δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστούμε για την βασιλόπιτα μας.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 γρ κανέλα και γαρίφαλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
Ξύσμα πορτοκάλι
2 βανίλιες
4 αυγά
75 ml γάλα
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκαρυδο, το ξύσμα πορτοκαλι και τις βανίλιες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τέλος το αλεύρι βλέποντας όσο το ανακατεύουμε πόσο απαιτείται. Ρίχνουμε όσο βλέπουμε ότι θέλει κι άλλο.
Τα 400 γρμ μπορεί να είναι 300 ή 350 ανάλογα και με το μέγεθος που έχουν τα αυγά που έχουμε ρίξει στο μείγμα μας.
Λαδώνουμε μια φόρμα περίπου 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου σε κάτω αντίσταση και αέρα.
*Το φλουρί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε λίγο πριν την βάλουμε για ψήσιμο.
Αφού ψηθεί την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά και μετά την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να κρυώσει καλά.