Πλησιάζει η στιγμή για να φτιάξουμε τη βασιλόπιτά μας. Ένα γλυκό που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι και φυσικά που οι μικροί μας φίλοι – και όχι μόνο- την περιμένουν με αγωνία για να βρουν το φλουρί.
Η βασιλόπιτα υπάρχει σε πολλές παραλλαγές και σήμερα εμείς θα την φτιάξουμε με σοκολάτα. Εύκολη, νόστιμη και χρειάζεστε λίγο χρόνο για να την φτιάξετε.
Ας δούμε τη συνταγή μας για βασιλόπιτα με σοκολάτα παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• 1 1/2 – 2 ποτήρια ζάχαρη
• 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 250 γρ. βούτυρο
• 3 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
• 1 κουταλάκι σόδα
• 1 ποτήρι κομματάκια σοκολάτας
• λίγη βανίλια
• ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγγα και προσθέτουμε λίγη βανίλια σε σκόνη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού (στο οποίο έχετε ρίξει μέσα τη σόδα) και το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε μέσα τη μαρέγγα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί , προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο σοκολάτας.