Συνταγή για vegan clafoutis με μύρτιλλα για όσους θέλουνε κάτι υγιεινό και πανεύκολο.
Η madame ginger μοιράστηκε την συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο vegan clafoutis με μύρτιλλα που φυσικά μπορείς να φας ακόμα κι αν δεν είσαι vegan.
ΥΛΙΚΑ
360 ml Γάλα Αμυγδάλου
1 ½ κ.σ. λευκό μηλόξυδο
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
¼ κ.γλ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. μύρτιλλα
1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινάμε βάζοντας το ξύδι μέσα στο Γάλα Αμυγδάλου
ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 4-5 λεπτά.
2) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
3) Στη συνέχεια προσθέτουμε το Γάλα Αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.
4) Σε ενα πολύ καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μύρτιλλα και τα περιχύνουμε το μείγμα μας.
5) Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά ή μέχρι χρυσαφίσει στην επιφάνεια.
6) Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και να σταθεί πριν το κόψουμε. Μπορούμε προαιρετικά να σερβίρουμε με λίγο σιρόπι maple
* To vegan clafoutis μπορείτε να το δοκιμάσετε και με άλλα φρούτα όπως μήλο.