Κρέπες:
Υλικά:
2 μεγάλα αβγά
2 1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
βούτυρο για το τηγάνι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα μας να ομογενειοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ζεστό τηγάνι, βάζουμε λίγο από το μείγμα μας (αφού έχουμε ρίξει λίγο βούτυρο) για να μην κολλήσει η κρέπα μας. Όταν η κρέπα μας ψηθεί από τη μία μεριά τη γυρνάμε από την άλλη.

Για τη γέμιση: Για τους λάτρεις της σοκολάτας, δεν υπάρχει πιο λαχταριστή επιλογή από πραλίνα σκέτη ή με τριμμένο μπισκότο/φρούτα. Για πιο light εκδοχή μπορείτε να απλώσετε λίγη μαρμελάδα ή μέλι. Ένας ωραίος συνδυασμός είναι επίσης κρέμα τυρί και μαρμαλάδα με φρούτα του δάσους.

Οι κλασικές αβγοφέτες

Υλικά

Ψωμί σε φέτες (ιδανικό χωριάτικο)

3 χτυπημένα αβγά

1 ποτήρι γάλα

βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες με το ψωμί. Σε ένα ζεστό τηγάνι που έχετε βάλει βούτυρο, ψήνετε τις φέτες. Σερβίρετε με μέλι ή με την κλασική ζάχαρη!

Croque Madame αλά Ελληνικά

Υλικά:

Βούτυρο

Ψωμί του τοστ

τυρί

Αλαντικά της αρεσκείας σας

αβγά

Εκτέλεση:

Απλώστε βούτυρο στις φέτες του τοστ και γεμίστε τες με το τυρί και τα αλλαντικά της αρεσκείας σας. Ψήστε το τοστ σας για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις). Στο διάστημα αυτό, τηγανίζετε τα αβγά σας (ιδανικά με λίγο βούτυρο). Αφού το τοστ σας είναι έτοιμο, τοποθετείτε επάνω τα αβγά σας.

Photo: Freepik

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!