Μωσαϊκό με καφέ από τον Βαγγέλη Δρίσκα

ΥΛΙΚΑ

για μία φόρμα 20 εκ.

125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

200 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. κακάο

250 γρ. μπισκότα βουτύρου πτι-μπερ σπασμένα

100 γρ. καρυδόψιχα σπασμένη

1 σφηνάκι (50 ml) μπράντι

150 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το γάλα με το μπράντι και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα. Ενσωματώνουμε το κακάο και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα με το βούτυρο και προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά.

Ντύνουμε μια μικρή στενόμακρη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντας την επιφάνειά του με ένα κουτάλι να απλωθεί καλά. Αφήνουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρουμε.

 

ΤΙΡΟ κλασικός κορμός με τη συγκεκριμένη συνταγή μεταμορφώνεται σε μια εντυπωσιακή δροσερή τερίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ