Μία Γρήγορη και λαχταριστή συνταγή από τον Μάκη Γεωργιάδη
Πατατοκεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά\
Χρόνος τηγανίσματος: 8 λεπτά
Για 20-25 κεφτέδες
1 κιλό πατάτες
100 γραμ. λιωμένο βούτυρο
3-4 αβγά
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αβγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, αλευρώνουμε τους πατατοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά και σερβίρουμε.