Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή, ό,τι πρέπει για τη σημερινή ημέρα!
Γύρος αγριογούρουνου
Γύρος αγριογούρουνου 
Υλικά 
1 κιλό αγριογούρουνο λαιμό σε κάθετες λεπτές φέτες
4 κρεμμύδια κόκκινα
90 γρ. αλάτι χοντρό
100 γρ. ζάχαρη καστανή
5 δαφνόφυλλα
2 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
2 κλαδάκια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
50 γρ. πιπέρι σε κόκκους
200 ml κρασί λευκό
40 ml ελαιόλαδο
πίτες για σουβλάκι, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κρεμμύδια μαζί με το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το κρασί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αγριογούρουνο και το ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης. Στη συνέχεια, κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30΄, να μαριναριστεί το κρέας.
Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το ταμπονάρουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αγριογούρουνο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρές φέτες και το σερβίρουμε μαζί με πίτες, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι.
Τip: Ταμπονάρουμε το αγριογούρουνο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει όλη η υγρασία από τη μαρινάδα.
Περισσότερα στο Hello! Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ