Είτε σε μια χαλαρή βραδιά με φίλους σε σπίτι, είτε σε ένα beach bar, είτε ακόμη και στα μπαρ της πόλης τα καλοκαιρινά cocktails αποτελούν ιδανική επιλογή αυτή την περιόδο.
Καθώς το καλοκαίρι όλο και πιο υψηλές θερμοκρασίες μας χτυπάνε την πόρτα, η ανάγκη για δροσερά και απολαυστικά cocktails γίνεται επιτακτική στις εξόδους μας.
Τα καλοκαιρινά cocktails αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζουν δροσιστικά υλικά, φρουτώδεις γεύσεις και άφθονο πάγο, προσφέροντας μια μοναδική δροσιστική εμπειρία.
Το Tatse Atlas δημοσίευσε την λίστα με τα 9 καλύτερα καλοκαιρινά cocktails και εμείς σας δίνουμε τις καλύτερες συνταγές για να τα απολαύσετε στο σπίτι:
- Mojito
- Aperol Spritz
- Daiquiri
- Gin & Tonic
- Mai Tai
- Sangria
- Margarita
- Piña Colada
- Paloma
Πως θα τα φτιάξετε:
Mojito
Υλικά:
- 50 ml λευκό ρούμι
- 25 ml χυμό λάιμ, φρέσκο
- 25 ml σιρόπι ζάχαρης
- 8-10 φύλλα δυόσμου
- Σόδα ή ανθρακούχο νερό, για να γεμίσετε το ποτήρι
- Πάγος
- Φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πιέστε τα φύλλα δυόσμου σε ένα ψηλό ποτήρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδοχέρι ή απλά να τα πιέσετε με τα δάχτυλά σας.
- Προσθέστε το χυμό λάιμ, το σιρόπι ζάχαρης και το ρούμι. Ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε το ποτήρι με πάγο.
- Προσθέστε σόδα ή ανθρακούχο νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
- Ανακατέψτε απαλά.
- Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου (προαιρετικά).
Aperol Spritz
Υλικά:
- 90 ml Prosecco
- 60 ml Aperol
- 30 ml σόδα
- 1 φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα
- Παγάκια
Εκτέλεση:
- Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού ή ποτήρι tumbler με πάγο.
- Ρίξτε το Prosecco και το Aperol στο ποτήρι.
- Ανακατέψτε απαλά.
- Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε ξανά.
- Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι.
Daiquiri
Υλικά:
- 50 ml λευκό ρούμι
- 25 ml χυμό λάιμ ή λεμονιού
- 15 ml σιρόπι ζάχαρης
- Πάγο
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο.
- Χτυπήστε καλά για 15-20 δευτερόλεπτα.
- Σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι cocktail.
- Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή λεμονιού (προαιρετικά)
Gin & Tonic
Υλικά:
- 50 ml gin
- 150 ml tonic water
- Φλούδα λεμονιού ή λάιμ για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
- Παγάκια
Εκτέλεση:
- Γεμίστε ένα ποτήρι highball με πάγο.
- Ρίξτε το gin στο ποτήρι.
- Προσθέστε το tonic water αργά, ανακατεύοντας απαλά.
- Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμονιού ή λάιμ, αν θέλετε.
Mai Tai
Υλικά:
- 40 ml λευκό ρούμι
- 10 ml μαύρο ρούμι
- 15 ml χυμό πορτοκάλι
- 15 ml σιρόπι αμυγδάλου (προαιρετικό)
- 8 ml χυμό λάιμ
- 2 σταγόνες Angostura bitters (προαιρετικό)
- Παγάκια
- Φλούδα λάιμ για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο.
- Χτυπήστε καλά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Σουρώστε το cocktail σε ένα παγωμένο ποτήρι γεμάτο με πάγο.
- Γαρνίρετε με φλούδα λάιμ, αν θέλετε.
Sangria
Υλικά:
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Merlot, Cabernet Sauvignon, ή άλλο κρασί της αρεσκείας σας)
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης
- 1 μήλο, κομμένο σε φέτες
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα (προαιρετικά)
- 1 στικ κανέλας (προαιρετικά)
- Πάγος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο δοχείο, ρίξτε το κρασί, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
- Προσθέστε το μήλο, το πορτοκάλι, τα βατόμουρα (αν θέλετε) και την κανέλα.
- Ανακατέψτε καλά και βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα,για να δέσουν οι γεύσεις.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, γεμίστε ποτήρια με πάγο και ρίξτε τη σανγκρία.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε με φέτες φρούτων ή με ένα στικ κανέλας.
Margarita
Υλικά:
- 50 ml τεκίλα
- 25 ml χυμό λάιμ (φρεσκοστυμμένο κατά προτίμηση)
- 25 ml Cointreau (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι)
- Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Πάγο
Εκτέλεση:
- Αλατίστε το χείλος του ποτηριού: Βρέξτε το χείλος ενός ποτηριού margarita με λίγο χυμό λάιμ. Στη συνέχεια, ρίξτε αλάτι σε ένα μικρό πιατάκι και αναποδογυρίστε το ποτήρι, πιέζοντας το χείλος στο αλάτι για να το καλύψετε ομοιόμορφα.
- Ανακινήστε τα υλικά: Σε ένα shaker γεμάτο με πάγο, ρίξτε την τεκίλα, το χυμό λάιμ και το Cointreau.Ανακινήστε δυνατά για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσουν καλά και να αναμειχθούν τα υλικά.
- Σουρώστε και σερβίρετε: Σουρώστε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι margarita. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή λεμονιού, αν θέλετε.
Piña Colada
Υλικά:
- 60 ml λευκό ρούμι
- 80 ml χυμός ανανά
- 40 ml κρέμα ή γάλα καρύδας
- 1 φέτα ανανά για γαρνιτούρα
- 1 κερασάκι Maraschino για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
- Πάγο
Εκτέλεση:
- Βάλτε τον πάγο σε ένα shaker.
- Προσθέστε το ρούμι, τον χυμό ανανά και την κρέμα ή το γάλα καρύδας.
- Κλείστε καλά το shaker και χτυπήστε το για 15-20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Σουρώστε το cocktail σε ένα παγωμένο ποτήρι hurricane.
- Διακοσμήστε με μια φέτα ανανά και ένα κερασάκι Maraschino (προαιρετικό).
Paloma
Υλικά:
- 45 ml τεκίλα ή mezclar
- 75 ml χυμός λάιμ
- 150 ml γκρέιπφρουτ σόδα
- Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Σφήνα λάιμ για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Αλατίστε το χείλος του ποτηριού: Τρίψτε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με μια σφήνα λάιμ. Ρίξτε αλάτι σε ένα μικρό πιατάκι και αναποδογυρίστε το ποτήρι στο αλάτι, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει.
- Προσθέστε τα υλικά: Ρίξτε την τεκίλα και το χυμό λάιμ στο ποτήρι με το αλάτι.
- Ανακατέψτε: Ανακατέψτε απαλά τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Προσθέστε την γκρέιπφρουτ σόδα: Ρίξτε αργά την γκρέιπφρουτ σόδα στο ποτήρι.
- Ανακατέψτε ξανά: Ανακατέψτε απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Γαρνίρετε: Προσθέστε μια σφήνα λάιμ στο χείλος του ποτηριού για γαρνιτούρα (προαιρετικά).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ COCKTAIL, ΠΟΤΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ