Πάσχα σήμερα και το αρνάκι έχει την τιμητική του. Δείτε τη συνταγή για ανοιξιάτικο αρνάκι στη γάστρα που θα απογειώσει το πασχαλινό τραπέζι σας
Ανοιξιάτικο αρνάκι στη γάστρα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 60΄
Για 6 άτομα
1 κιλό αρνάκι (χεράκι και πλευρά) κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές, καθαρισμένες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες € 500 γραμμ. αρακά καθαρισμένο
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
200 ml λευκό κρασί
100 γραμμ. μουστάρδα πικάντικη
χυμό από 2 λεμόνια € αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε μια γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC, για 1 ώρα περίπου.
Περισσότερες συνταγές στο 7 ΜΕΡΕΣ TV