Επιστροφή στα θρανία για τους λιλιπούτειους φίλους και οι μαμάδες έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται ξανά «τι θα δώσουν στα παιδιά τους για σνακ»! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει την καλύτερη ιδέα φτιάχνοντας αφράτα και πανεύκολα κεκάκια.
Η συνταγή δεν είναι κλασική, αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μάλιστα, σύντομα αυτά τα αφράτα και πανεύκολα κεκάκια θα μπορούν στη λίστα με τα αγαπημένα σας.
Υλικά για αφράτα και πανεύκολα κεκάκια
- 375 γρ. μύρτιλλα, χωρισμένα σε 3 μέρη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¼ φλ. (275 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
- 2/3 φλ. (165 ml) ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1 ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλ. (65 ml) χυμό λεμονιού
- 1 φλ. (250 γρ.) γιαούρτι, Total 5%
- 2 ¼ φλ. (335 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τις θήκες των cupcakes μας. Ξεπλένουμε τα μύρτιλλα και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη το 1/3 από τα μύρτιλλα για την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα μύρτιλλα με 1 κ.σ. αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 335 γρ. αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε στο μίγμα τα μύρτιλλα μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε σε κάθε θήκη για cupcake τόσο από το μίγμα μας ώστε να καλυφθούν τα 2/3 της θήκης. Προσθέτουμε μερικά μύρτιλλα από πάνω.
Τοποθετούμε τα cupcakes στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφαιρούμε τα cupcakes από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.