Κυριακή σήμερα και είναι μια πολύ ωραία ιδέα να φτιάξετε banana bread για να το απολαύσετε με τον καφέ το απόγευμα, αλλά και για σνακ στο γραφείο.
Η συνταγή για το banana bread είναι εύκολη, νόστιμη και υγιεινή.
ΥΛΙΚΑ
2 ώριμες μπανάνες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
3 κ.σ. μελάσα
1/2 κούπας νιφάδες βρώμης
1 και 3/4 κούπας αλεύρι λευκό γοχ
2 αυγά
1/4 γάλα φρέσκο
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μελάσα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τη μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγη βρώμη.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και πριν το βγάλουμε το ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε ότι έχει ψηθεί.