Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες μπρουσκέτες σε μία ελληνική παραλλαγή, από τον Γιώργο Τσούλη.

Το ιταλικό σνακ που οι περισσότεροι αγαπάμε, μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και με αγνά ελληνικά προϊόντα.

Γιώργο Τσούλη

Οι πιο νόστιμες μπρουσκέτες από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

3 φέτες χωριάτικο ψωμί

150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε βάζο

1 κ.σ. μέλι

1\2 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

20 γρ. ρόκα, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα πολυκοπτικό, προσθέτουμε τον πελτέ, το μέλι, τη ρίγανη και την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε και το χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Έπειτα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το ψωμί και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Τέλος, απλώνουμε την πάστα από πιπεριά Φλωρίνης επάνω, προσθέτουμε τα λουκάνικα και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με λίγη ρόκα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη, εδώ.

#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε ότι είδος λουκάνικο θέλουμε όπως επίσης και τριμμένη φέτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ