Μεσημέρι Σαββάτου και πάντα, μετά το φαγητό, έχουμε μία διάθεση για γλυκό! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς έχει την καλύτερη ιδέα, που θα εντυπωσιάσει θετικά. Το cheesecake λεμόνι του σεφ είναι μία εναλλακτική πρόταση, που είναι τόσο νόστιμη που θα τρελάνει τους πάντες.

Ένα από τα μυστικά αυτού του cheesecake είναι η μους λεμονιού, που η υφή της είναι ό,τι ωραιότερο έχουμε δοκιμάσει το τελευταίο διάστημα.

Υλικά – Cheesecake λεμόνι

Για τη βάση

  • ¾ φλ. μπισκότα κακάο, θρυμματισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο

Για τη μους λεμόνι

  • 2 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη, σκόνη, χωρίς γεύση
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 340 γρ. τυρί κρέμα
  • 280 γρ. κρέμα λεμονιού
  • Σαντιγί για γαρνιτούρα
  • Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα
  • Μύρτιλλα για γαρνιτούρα
  • Μέντα για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθούν όλα τα μπισκότα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 ποτήρια σερβιρίσματος, πιέζουμε ελαφρά για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το νερό. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη ζελατίνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να πάρουμε απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε το 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθούν σκληρές κορυφές, που να στέκονται.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού, την υπόλοιπη 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε το μίγμα με τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά.

Ενώ ανακατεύουμε το μίγμα από το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός, ρίχνουμε αργά το μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Διπλώνουμε απαλά το 1/3 από τη σαντιγί στο μίγμα με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πάλι διπλώνουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Mε ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια σερβιρίσματος, πάνω από τη στρώση μπισκότων. Καλύπτουμε τις μους με σελοφάν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσουν καλά. Γαρνίρουμε με σαντιγί, φέτες λεμονιού, μύρτιλλα, φύλλα μέντας και σερβίρουμε τις μους κρύες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CHEESECAKE ΛΕΜΟΝΙ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ