Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Εύκολος κορμός Bûche de Noël Tiramisu χωρίς ψήσιμο!
Όσοι λατρεύετε το τιραμισού θα λατρέψετε και αυτό το Bûche de Noël! Γρήγορο, εύκολο και κυρίως νόστιμότατο!
Υλικά:
30 μπισκότα σαβαγιάρ
300 μλ. καφέ της αρεσκείας σας (στιγμιαίο ή espresso)
2κ.γλ. ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
400 μλ. κρύα κρέμα γάλακτος 30%
30 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τον καφέ και τα 2κ.γλ. ζάχαρη σε ένα ταψάκι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τα 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά). Βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ και με αυτά δημιουργούμε μια στρώση σε μια λαδόκολλα.
Απλώνουμε πάνω της λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα κρέμας που φτιάξαμε νωρίτερα. Πασπαλίζουμε με κακάο. Πιάνουμε την λαδόκολλα από τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια την βάζουμε στο σκεύος σερβιρίσματος που θα επιλέξουμε και απλώνουμε από πάνω την κρέμα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές για να υπάρχει η αίσθηση ενός κούτσουρου.
Διακοσμούμε με το κορνέ το Bûche de Noël και στο τέλος πασπαλίζουμε με κακάο
(Αν θέλετε να πετύχετε διαφορετικά χρώματα στην διακόσμηση της κορυφής του Bûche de Noël, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη απο την κρέμα που έχετε κρατήσει και να προσθέτε λίγο κακάο ανακατέυοντάς την απαλά)
*Εναλλακτικά μπορείτε αντί για λαδόκολλα να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και θα πετύχετε το σχήμα της κεντρικής φωτογραφίας