Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Τα μελομακάρονα του παππού Τάσου θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει γιορτές. Αυτή η συνταγή δεν θα σας απογοητεύσει

Υλικά:

Σιρόπι

600 μλ νερό

800 γρ ζάχαρη

300 γρ μέλι

4 καρφάκια γαρίφαλο

3 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι κομμένο στα 4

Ζύμη

Υγρά υλικά

500 μλ χυμό πορτοκαλιού

400 μλ σπορέλαιο

200 μλ ελαιόλαδο

Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια

Στερεά υλικά

1250 γρ αλεύρι ο.χ.

180 γρ σιμιγδάλι ψιλό

60 γρ ζάχαρη άχνη

½ κ.γ γαρίφαλο τριμμένο

10 γρ κανέλα (1κ.σ.)

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

10 γρ σόδα φαγητού (1 κ.γ. καλά γεμάτο)

120 γρ καρύδι χοντρό τριμμένο

Μέλι και καρύδι για το πασπάλισμα

Χριστουγεννιάτικη συνταγή
Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Τα μελομακάρονα του παππού Τάσου θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει γιορτές.

Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα τοποθετώ τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και ανάβω την φωτιά. 

Μόλις πάρει βράση μετράω 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.

 Προσθέτω το μέλι, πιέζω τα πορτοκάλια να απλευθερώσουν τον χυμό τους.

Ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη τοποθετώ όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε δεύτερη λεκάνη τοποθετώ όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύω.

Μεταφέρω τα στερεά υλικά στη λεκάνη με τα υγρά σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.

Ζυμώνω απλά με τα χέρια να αφομοιωθούν τα υλικά.

Αφήνω να ξεκουραστεί 30 με 45 λεπτά.

Ανάβω τον φούρνο στουε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις

Πλάθω τα μελομακάρονα και τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.

Ψήνω 25 λεπτά στο κάτω ράφι.

Αμέσως μολίς βγούν από τον φούρνο, τα τοποθετώ στο κρύο σιρόπι για μισό λεπτό το πολύ.

Στο γουδί τρίβω καβουρδισμένο σουσάμι καρύδια και τα προσθέτω στο χοντροκομπανισμένο καρύδι και τοποθετώ λίγο στον πάτο της πιατέλας.

 Σε κάθε στρώμα από μελομακάρονα που τοποθετώ στη πιατέλα, βάζω μέλι και το πασπαλίζω με τα καρύδια

Πηγή: pappoustasos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ