Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Η πάβλοβα είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό. 

Ο κορμός Πάβλοβα της Ντίνας Νικολάου γίνεται πολύ γρήγορα και σερβίρεται εύκολα σε ωραία κομμάτια. Το τυρί κρέμα και τα κόκκινα φρούτα τον κάνει πολύ πλούσιο σε γεύση και υφή.

Υλικά: 

Για την μαρέγκα

200 γρ. ασπράδια αυγών

300 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. κορν φλάουρ

¼ κουτ. γλυκού κρεμόριο (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

1 βανίλια

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Πάβλοβα από την Ντίνα Νικολάου

Για την κρέμα

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Επιπλέον υλικά

Κόκκινα φρούτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

Εκτέλεση:

Για την μαρέγκα

Βάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και ξεκινάω να τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. 
Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη μαρέγκα. 
Προσθέτω το κρεμόριο και την βανίλια και μόλις ενωθούν σταματάω το μίξερ. Ρίχνω το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. 
Η υφή της θα πρέπει να είναι απαλή σαν γιαούρτι και όχι πολύ σφιχτή.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια στενή λαμαρίνα 25×35 εκ. και αδειάζω εκεί τη μαρέγκα. 
Την απλώνω για να είναι παντού ισόπαχη και την ψήνω στους 150°C ψήσιμο πάνω κάτω για 20 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο και αφήνω την μαρέγκα να κρυώσει εκεί.

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Πάβλοβα από την Ντίνα Νικολάου

Για την κρέμα

Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Συναρμολόγηση

Τοποθετώ ένα αντικολλητικό χαρτί επάνω στην μαρέγκα και αναποδογυρίζω επάνω στον πάγκο της κουζίνας. 
Απλώνω την κρέμα και σκορπίζω διάφορα κόκκινα φρούτα. Με τη βοήθεια του χαρτιού, τυλίγω την μαρέγκα σε ρολό.
Το μεταφέρω σε μια πιατέλα και στολίζω με κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.

Πηγή: dinanikolaou

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ