Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Αν δεν έχετε χρόνο να διαθέσετε για την παρασκευή βασιλόπιτας, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια
Με αυτή την συνταγή για βασιλόπιτα όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρόνο φτιάχνοντάς την, αλλά και καθαρίζοντας την κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ, μια μαρίζ και ένα κόσκινο!
Υλικά:
330 γρ. αλεύρι Κούλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
150 γρ. ηλιέλαιο
270 γρ. ζάχαρη
220 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το αλάτι για 2′.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε στο μπολ τη τρούφα σοκολάτας και το φλουρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24-26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 40′-45′.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.
Μπορείτε να βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ΕΔΩ