Η σκορδαλιά με τηγανητό μπακαλιάρο είναι το φαγητό της 25ης Μαρτίου, το οποίο όμως μπορούμε να φτιάξουμε όποια μέρα το χρόνου θέλουμε.
Αν έχετε ήδη αγοράσει τον μπακαλιάρο σας και τον έχετε βάλει στο νερό για να φύγει το αλάτι, θα πρέπει να θυμάστε να του αλλάζετε το νερό κάθε μέρα.
Παρακάτω θα δούμε την παραδοσιακή συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, η οποία είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη.
ΥΛΙΚΑ
150 γραμ. πατάτες βρασμένες
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στις πατάτες μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυο κουταλιές ξύδι και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσοχή! Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Tips: Μπορείτε να τα ρίξετε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Επίσης για την ημέρα της 25ης Μαρτίου μπορείτε να φτιάξετε και ένα εύκολο ψωμί, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τη σκορδαλιά μας.