Μια υπέροχη μακαρονάδα με λίγες θερμίδες αλλά φοβερή γεύση, που φτιάχνεται τόσο γρήγορα όσο τρώγεται!
Λίγα λαχανικά, όσα έχουμε στο ψυγείο μας, είναι αρκετά για να φτιάξουμε μια γρήγορη και απολαυστική σάλτσα για τα ζυμαρικά μας. Νηστίσιμο πιάτο, ελαφρύ και νόστιμο, σας λύνει τα χέρια όποτε χρειάζεστε μια γρήγορη λύση για το οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά:
500 γρ. λινγκουίνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε καρέ
2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
1 κ.σ. κάρι
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
1/2 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄-3΄. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄ περίπου να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά, αλλά να κρατήσουν τη “σπιρτάδα” τους. Πασπαλίζουμε με το κάρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10΄-12΄, να παραμείνουν al dente. Στη συνέχεια, τα παίρνουμε λίγα-λίγα και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το βασιλικό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.