Τι θα λέγατε για μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή όπως είναι η φριτάτα με ζυμαρικά;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γρ. ζυμαρικά βρασμένα

6 μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

8 αβγά χτυπημένα

αλάτι, πιπέρι

Η φριτάτα με ζυμαρικά

Φριτάτα με ζυμαρικά: Η εκτέλεση της συνταγής

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το μπέικον, να πάρουν χρώμα, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το τυρί και το θυμάρι.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C, για 8 λεπτά. Σερβίρουμε τη φριτάτα σε κομμάτια, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ