Τι θα λέγατε για μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή όπως είναι η φριτάτα με ζυμαρικά;
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά
Για 4 άτομα
200 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
8 αβγά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
Φριτάτα με ζυμαρικά: Η εκτέλεση της συνταγής
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το μπέικον, να πάρουν χρώμα, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το τυρί και το θυμάρι.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C, για 8 λεπτά. Σερβίρουμε τη φριτάτα σε κομμάτια, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα.