Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με πτι μπερ, κρέμα, και μπανάνες. Δοκιμάστε το!

Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι. Δεν μένει δεύτερη μέρα στο ψυγείο γιατί το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τόσο μπισκοτένιο και σοκολατένιο που δεν μπορείς να αντισταθείς! Πανεύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό ψυγείου!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μέσα σε 5 λεπτά!

Υλικά

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Η καλύτερη συνταγή για Churros από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα σε έναμπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.

Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.

Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.

Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.

Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.

Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο www.argiro.gr/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ