Αν θες να φας γρήγορα και νόστιμα, ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο super γρήγορα μπισκότα με τζίντζερ από τον Έλληνα σεφ Γιώργο Τσούλη! Ιδανικά και για τους vegetarian φίλους/ες μας και όχι μόνο!
#tsoulotip: Σε περίπτωση που βάλουμε φρέσκο τζίντζερ, διπλασιάζουμε την ποσότητα.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 + ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη, άχνη
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2-3 κ.σ. νερό
Μπισκότα με τζίντζερ για μικρούς και μεγάλους από τον Γιώργο Τσούλη!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το λιωμένο βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια, αφού φορέσουμε πρώτα γάντια μιας χρήσης, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια 35-40 γρ., τα πατάμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου, αφού στρώσουμε πρώτα πάνω του λαδόκολλα.
Κατόπιν, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 10 με 15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com