Λαχταριστά αφράτα πιτάκια με πραλίνα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που λιώνουν στο στόμα!

#tsoulotip: Κλείνουμε καλά τα πιτάκια για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα. Επίσης δεν γεμίζουμε το τηγάνι με πολύ λάδι για να μην ανοίξουν τα πιτάκια.

Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

300 ml γάλα

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

30 ml ηλιέλαιο

3 γρ. αλάτι

7 γρ. μαγιά ξηρή

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. πραλίνα + έξτρα για το σερβίρισμα 

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Τα πιο αφράτα και νόστιμα πιτάκια με πραλίνα από τον Γιώργο Τσούλη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 – 1.30 ώρες.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ.

Με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι 10 εκ., κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.

Προσθέτουμε λίγη πραλίνα στο κέντρο από κάθε κύκλο και αλείφουμε την περίμετρο με λίγο νερό. Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μισοφέγγαρα και πατάμε λίγο τις άκρες να κλείσουν καλά τα πιτάκια.

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να φουσκώσουν και πάλι.

Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσαφίσουν. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Αλείφουμε τα πιτάκια περιμετρικά με λίγο πραλίνα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ