Αφράτα, πεντανόστιμα, σπιτικά κρουασάν, εύκολα και γρήγορα με αυτή τη συνταγή από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη!
Λαχταριστά σπιτικά κρουασάν για να απολαύσετε κάθε στιγμή.
#tsoulotip: Ανοίγουμε ελαφρώς το κάθε ζυμαράκι ξεχωριστά, ώστε να μπορέσει να απλωθεί το βούτυρο ομοιόμορφα.
ΥΛΙΚΑ
140 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY
27 γρ. φρέσκια μαγιά
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό μέτριο
3 γρ. αλάτι
20 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα 200 γρ. για το άλειμμα
1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο γάλα, για το άλειμμα
Τα πιο εύκολα, λαχταριστά και γρήγορα κρουασάν από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, τα 20 γρ. βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε με το γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη που μαζέυετε γύρω από το γάντζο.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, την κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, ώστε να φουσκώσουν.
Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας, ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη, σε στρογγυλό σχήμα 20 εκ.
Foccacia με κρέμα πέστο από τον Γιώργο Τσούλη
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.