Φανταστικά τσούρος που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και που πρέπει να τα δοκιμάσετε, από την κορυφαία σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Σπιτικά churros. Εύκολη συνταγή για τέλεια μεξικάνικα λουκουμαδάκια με σοκολάτα. Λαχταριστό γλυκό, οικονομικό και εύκολο!

Υλικά 

Για τα Churros (Τσούρος)

  • 250 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 150 γρ. σοκολάτα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μέλι
Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα.
  • Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.
  • Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.
  • Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.
  • Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.
  • Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος
  • Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
  • Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ