Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ένα από τα έθιμα της υπέροχης αυτής περιόδου είναι η αγαπημένη σε όλους βασιλόπιτα! Εμείς σας προτείνουμε την πιο νόστιμη, λαχταριστή και πρωτότυπη συνταγή για βασιλόπιτα που θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
#tsoulotip: Αν δεν έχουμε σκόνη αμυγδάλου, μπορούμε να καβουρδίσουμε και να χτυπήσουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ή μπορούμε να τα κάνουμε και με φιλέ αμυγδάλου σκόνη.
Η πιο νόστιμη και πρωτότυπη vegeterian βασιλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
8 ασπράδια medium αυγών
¼ κ.γ. αλάτι
8 κρόκους medium αυγών
240 γρ. άχνη ζάχαρη & για έξτρα για το πασπάλισμα
160 γρ. σκόνη αμυγδάλου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σκόνη κανέλας
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και με το σύρμα, χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε στο μέτριο την ταχύτητα και ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν. Χτυπάμε άλλα 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Ρίχνουμε στον κάδο, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το αφήνουμε στην άκρη, καθαρίζουμε τον κάδο, τον στεγνώνουμε πολύ καλά, ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε για 4 με 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Παίρνουμε το 1/3 της μαρέγκας, το ρίχνουμε στο άλλο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνει το μείγμα.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων 28 εκ., το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε καλά, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.gr