Τα πιο νόστιμα, εύκολα και γρήγορα κανελόνια με κιμά κοτόπουλου, από την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Και ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια; Όσοι τα λατρεύουν όμως, αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή της Αργυρώς που αντί για μοσχαρίσιο κιμά, χρησιμοποιεί κιμά κοτόπουλου.
Η πιο λαχταριστή συνταγή για κανελόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
- 16 κανελόνια
Για τη σάλτσα κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 φλ. κρασί ξηρό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 κρόκους
Για την εύκολη κρέμα τυριού
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
- 150 γραμ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κιμά
- Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
- Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.
Για την κρέμα τυριού
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ, ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ