Τα πιο νόστιμα, εύκολα και γρήγορα κανελόνια με κιμά κοτόπουλου, από την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Και ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια; Όσοι τα λατρεύουν όμως, αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή της Αργυρώς που αντί για μοσχαρίσιο κιμά, χρησιμοποιεί κιμά κοτόπουλου.

Η πιο λαχταριστή συνταγή για κανελόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά 

  • 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 16 κανελόνια

Για τη σάλτσα κιμά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. κρασί ξηρό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 κρόκους

Για την εύκολη κρέμα τυριού

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά

  • Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.
Μπαρμπαρίγου

Για την κρέμα τυριού

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
  • Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
  • Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ