Πανεύκολο και γρήγορο σοκολατένιο κέικ με τρία μόνο υλικά από τον αγαπημένο Έλληνα σεφ Γιώργο Τσούλη!
Ακολουθήστε τη συνταγή και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!
#tsoulotip: Για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο, θέλουμε το μείγμα στο εσωτερικό του να έχει φτάσει τους 60°C.
ΥΛΙΚΑ
8 αυγά, large
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Για το γαρνίρισμα:
Berries
Φράουλα
Ζάχαρη άχνη
Πανεύκολο κέικ σουφλέ με 3 μόνο υλικά!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C στον αέρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί.
Αδειάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σοκολατένιο μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ που έχουμε τα αυγά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με μια μαρίζ.
Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., την τυλίγουμε καλά γύρω-γύρω και από κάτω πρώτα με μεμβράνη, στη συνέχεια με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μη φύγει το μείγμα κατά το ψήσιμο. Τέλος, την βουτυροκακαώνουμε.
Τοποθετούμε τη φόρμα αυτή πάνω σε ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει πετσέτα. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και θα το ψήσουμε μέσα στο φούρνο με την μέθοδο μπεν μαρί.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί καυτό νερό, το οποίο θέλουμε να φτάσει μέχρι τη μέση του σκεύους.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με φράουλες, berries και άχνη ζάχαρη.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com